Jeśli masz dobrą koreańską tarkę, możesz założyć, że sałatka z makaronem warzywnym jest już gotowa. Sekret tkwi w krojeniu, dzięki któremu warzywa stają się jeszcze delikatniejsze i bardziej soczyste. A potem pozostaje tylko dodać owoce morza.
Składniki
- koktajl morski (w puszkach) – 250 g
- marchew - 1 rzecz
- daikon - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- cukinia - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- olej sezamowy - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paprykę w cienkie paski, a resztę warzyw zetrzyj na koreańskiej tarce.
Dodaj przyprawy do warzyw i dopraw olejem sezamowym.
Ułóż owoce morza na wierzchu. Możesz położyć sałatkę na poduszce zielonych liści.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy