dania główne 22.02.2022

omlet ze śmietaną w powolnej kuchence

20 min
2 porcje
Omlet ze śmietaną w powolnej kuchence
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Kolejny prosty przepis na popularne danie. Proponuję gotować w trybie "smażenia" w powolnej kuchence. Jeśli odwrócenie całości jest niewygodne, podziel omlet na pół drewnianą szpatułką. O wiele łatwiej jest zarządzać połówkami.

Składniki

  • jaja kurze - 4 kawałki
  • śmietana - 1 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • Olej roślinny - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jajka, osusz i rozbij do miski.

Dodaj śmietanę, sól, mielony pieprz i wymieszaj widelcem.

Za pomocą silikonowej szczotki posmaruj miskę wolnowaru olejem.

Aktywuj tryb "smażenia", wlej mieszankę jajeczną i gotuj przez 4-5 minut.

Delikatnie odwróć omlet na drugą stronę i gotuj przez kolejne 5 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy