Kolejny prosty przepis na popularne danie. Proponuję gotować w trybie "smażenia" w powolnej kuchence. Jeśli odwrócenie całości jest niewygodne, podziel omlet na pół drewnianą szpatułką. O wiele łatwiej jest zarządzać połówkami.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- śmietana - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jajka, osusz i rozbij do miski.
Dodaj śmietanę, sól, mielony pieprz i wymieszaj widelcem.
Za pomocą silikonowej szczotki posmaruj miskę wolnowaru olejem.
Aktywuj tryb "smażenia", wlej mieszankę jajeczną i gotuj przez 4-5 minut.
Delikatnie odwróć omlet na drugą stronę i gotuj przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy