Cóż, kto nie wie o kurczaku z jabłkami? Ale proponuję nieco urozmaicić klasyczną kombinację i zamiast jabłek wziąć gruszkę! Wybierz soczyste, słodkawe odmiany - dzięki temu kurczak będzie jaśniej nasycony smakiem i aromatem.
Składniki
- udka z kurczaka - 1 kg
- Gruszka - 1-2 kawałki
- musztarda Dijon - 1 art.
- miód - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula fioletowa - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój gruszkę w cienkie plasterki, a cebulę w pióra.
Natrzyj nogi przyprawami i włóż do formy. Między nimi ułóż gruszkę i cebulę.
Połącz pozostałe składniki i posmaruj naczynie na wierzchu.
Wyślij wszystko do piekarnika na 35-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy