dania główne 26.01.2022

Dorado z ziemniakami w piekarniku

45 min
4 porcje
Dorado z ziemniakami w piekarniku
Vladimir, stock.adobe.com
0

Aby upiec Dorado z ziemniakami w piekarniku, musisz wziąć pod uwagę kilka niuansów. W przeciwnym razie ryba będzie gotowa, a ziemniaki pozostaną surowe. A jeśli skupisz się na tym czasie, delikatne mięso wyschnie i straci smak. Ale jest prosty hack życia, który z łatwością rozwiązuje ten problem. I chętnie podzielę się nim z Tobą w przepisie!

Składniki

  • Dorado - 2 kawałki
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
  • Zieleń - 4 gałązki
  • czosnek - 3 ząbki
  • ziemniaki - 300 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki do połowy ugotowane i pokrój w cienkie plasterki.

Ułóż go w formie w jednej warstwie.

Wymieszaj masło, posiekane zioła i czosnek z przyprawami, natrzyj tym obranym Dorado.

Połóż rybę na ziemniakach i piecz naczynie w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy