dania główne 25.02.2022

uzbecki pilaw w powolnej kuchence

1 godz. 20 min.
6 porcji
Uzbecki pilaw w powolnej kuchence
tbralnina, stock.adobe.com
0

Podczas rozmowy o uzbeckim Pilawie natychmiast pojawia się skojarzenie z zadymionymi ogniskami. A co, jeśli nie ma możliwości wyjścia na łono natury? Oczywiście ugotuj apetyczne danie w powolnej kuchence! Opisuję przepis w szczegółach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jagnięcinę, tłuszcz z ogona, marchewkę i łuskaną cebulę.

Ząbki czosnku obierz i lekko zmiażdż ostrzem noża.

Włącz tryb "smażenia", wlej tłuszcz z ogona i poczekaj, aż trochę się rozpuści.

Dodaj jagnięcinę i smaż przez 10-15 minut, ciągle mieszając. Każdy kawałek powinien być zrumieniony ze wszystkich stron.

Dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Dodaj całą główkę czosnku, umyty ryż, sól, przyprawy i gorącą wodę.

Zamknij pokrywę i włącz program pilaw na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy