Czy próbowałeś gotować potrawy z funchozy? Ponieważ makaron szklany ma neutralny smak, często dodaje się go do różnych sałatek. Radzę gotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, chociaż w większości przypadków wystarczy wlać wrzącą wodę.
Składniki
- Funchoza - 100 g
- koreańska marchewka - 300 g
- ogórki - 3 kawałki
- Olej roślinny - 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij Funchozę wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.
Wrzuć szklany makaron do durszlaka i spłucz wodą.
Zetrzyj ogórki na specjalnej tarce lub pokrój w cienkie kostki.
Połącz makaron, ogórki i koreańską marchewkę.
Dodaj sól, sok z cytryny, olej roślinny i wymieszaj. Przed podaniem włóż sałatkę do lodówki na 30-40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy