Nie pamiętam, żeby chrupiąca przekąska kiedykolwiek utknęła na stole. Robię chipsy mięsne w domu, więc dodaję przyprawy i sól do moich upodobań. Ponadto wszystkie składniki są naturalne, bez konserwantów i polepszaczy smaku.
Składniki
- mięso - 400 g
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- kozieradka - 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- Olej roślinny (bez zapachu) – 100 ml
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść mięso w zamrażarce na 30 minut.
Pokrój w cienkie plasterki i złóż w misce.
Dodaj sól, przyprawy, olej i dobrze wymieszaj.
Przykryj i wstaw do lodówki na 8-10 godzin.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż kawałki mięsa.
Suszyć przez 5-6 godzin w temperaturze 90 stopni. Od czasu do czasu kawałki mięsa należy obracać.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy