Tę przekąskę można przygotować z różnymi dodatkami. Zwracam uwagę na najprostszą i najsmaczniejszą opcję. Bułkę pita w piekarniku można jeść na ciepło i na zimno. Podawaj z herbatą na śniadanie, zabierz ze sobą na przekąskę lub postaw na świątecznym stole.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i pokrój w grube talerze.
Przełóż czosnek przez prasę. Zetrzyj ser.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj czosnek i smaż przez 30 sekund.
Dodaj pomidory i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
Posyp oregano i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj majonezem.
Ułóż pieczone warzywa i rozprowadź równomiernie na całej powierzchni.
Posyp solą i mielonym pieprzem, zwiń bułkę.
Zetrzyj ser i wymieszaj z żółtkami.
Posmaruj bułkę powstałą mieszaniną.
Ostrożnie przenieś obrabiany przedmiot na wyłożoną blachę do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.