Możesz wziąć ten przepis, nawet jeśli nie świecisz umiejętnościami kulinarnymi. Z łatwością ugotujesz pyszną julienne z grzybami i serem. Składniki są najpierw smażone do połowy, a następnie pieczone z serem w piekarniku. Bardzo proste i smaczne!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj grzyby i obraną cebulę.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.
Dodaj grzyby i kontynuuj gotowanie, aż cała wilgoć wyparuje.
Osobno na suchej patelni podsmaż mąkę na złoty kolor.
Na patelni z grzybami dodaj smażoną mąkę, śmietanę, sól i przyprawy. Dusić wszystko razem przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Ułóż julienne w natłuszczonych foremkach i posyp tartym serem.
Piecz przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy