Przygotowanie chrupiącej przekąski jest proste. Najważniejsze jest, aby śledzić moment, w którym chipsy serowe są wystarczająco suche i nadal nie zaczynają się palić. Spieszę ostrzec, że jest to kwestia praktyki i nie rozpaczaj, jeśli pierwsze dwie partie zostaną mocno usmażone lub upieczone.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj oba rodzaje sera.
Przenieś do miski, dodaj przyprawy i wymieszaj.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż wyspy z masą serową daleko od siebie. Nie używaj dużo sera, muszą być "przezroczyste", aby w końcu stopić się i utworzyć ładną siatkę.
Piecz przez 3-5 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Postępuj zgodnie z procesem: obrabiany przedmiot powinien się rozjaśnić, a krawędzie lekko się zrumienią.
Wyjmij blachę do pieczenia, oddziel chipsy serowe od papieru i ułóż nową partię. Powtarzaj kroki, aż skończy się ser.