Aby śledź na świątecznym stole nie wyglądał zbyt nudno, należy go jakoś skutecznie zaprezentować. Na przykład w postaci takich kanapek. Jest to również bardzo wygodny sposób serwowania, ponieważ kanapki są łatwe do zjedzenia.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- ser śmietankowy - 100 g
- szalotka - 2 kawałki
- śledź - 120 g
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- Zieleń - 2 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj ser śmietankowy z posiekanymi ziołami i czosnkiem.
Wysusz chleb na patelni i posmaruj serem.
Ułóż cebulę pokrojoną w krążki i ułóż kawałki fileta śledziowego na wierzchu.
Posyp kanapki przyprawami do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy