Łosoś, awokado i twarożek - jak dla mnie najbardziej harmonijne połączenie produktów. Takie bruschetty są bardzo lubiane w mojej rodzinie. Delikatna struktura sera, plasterki lekko osolonej ryby, chrupiąca bagietka-smaczna, sycąca i wykwintna. Dzielę się prostym przepisem.
Składniki
- Bagietka - 8 plasterki
- ser twarogowy - 150 g
- awokado - 1 szt.
- łosoś (lekko solony) – 150 g
- Zieleń (Dowolna) – do dekoracji
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bagietkę i opiekaj na patelni bez oleju z obu stron na złoty kolor.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ i pokroić w cienkie plasterki.
Opiekane kromki chleba posmarować twarogiem, na wierzch ułożyć pokrojoną w plasterki rybę i awokado.
Podczas serwowania udekoruj bruschetty dowolną zielenią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy