Klasyczne lecho zawsze potrzebuje pomidorów. Ale co, jeśli chcesz czegoś nowego? Proponuję wypróbować ten przepis bez nich. Wspaniała przekąska warzywna zachwyci cię przez cały zimny sezon, kiedy tych samych warzyw tak bardzo brakuje.
Składniki
- papryka - 2.5 kg
- Olej roślinny - 100 ml
- cukier - 50 g
- sól - 20 g
- ocet - 0.25 szklanki
- Mieszanka groszku pieprzowego - łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paprykę, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
Pozostaw obrabiany przedmiot na stole na 3-4 godziny.
Paprykę szczelnie włożyć do słoików, zalać pozostałym płynem i wysterylizować przez 20 minut we wrzącej wodzie.
Rzuć lecho na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy