Niesamowity przepis: bez gotowania, sterylizacji i innych zabiegów termicznych! Zmiel składniki w maszynce do mięsa, wymieszaj, a apetyczna aronia jest gotowa. Polecam podawać go do dań mięsnych i rybnych.
Składniki
- Aronia - 1,5 kg
- czosnek - 2 głowice
- ostra czerwona papryka - 2 strąk
- chmiel-suneli - 1 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 szkło
- sól - 1 art.
- ocet - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przepuść aronię, obraną ostrą paprykę i czosnek przez maszynę do mięsa.
Dodaj przyprawy, sól, cukier i ocet.
Wymieszaj masę, włóż do słoików, przykryj i pozostaw na 2-3 dni w temperaturze pokojowej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy