Wykwintne danie o delikatnym kremowym smaku i apetycznej skórce serowej. Zgadza się, mówimy o klasycznej julienne z pieczarek. Możesz go ugotować według tego przepisu. To proste i stosunkowo szybkie. Spróbuj, spodoba ci się!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczarki i obraną cebulę. Zetrzyj ser.
Roztop masło na patelni, dodaj olej roślinny, cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj pieczarki i gotuj, aż cała wilgoć wyparuje.
Posyp mąką, przyprawami i solą.
Wlej śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Rozłóż obrabiany przedmiot w natłuszczonych foremkach i posyp serem.
Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy