przekąski 27.06.2023

Klasyczna julienne z pieczarek

35 min
2 porcje
Klasyczny julienne z pieczarek
irina2511, stock.adobe.com
0

Wykwintne danie o delikatnym kremowym smaku i apetycznej skórce serowej. Zgadza się, mówimy o klasycznej julienne z pieczarek. Możesz go ugotować według tego przepisu. To proste i stosunkowo szybkie. Spróbuj, spodoba ci się!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki i obraną cebulę. Zetrzyj ser.

Roztop masło na patelni, dodaj olej roślinny, cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pieczarki i gotuj, aż cała wilgoć wyparuje.

Posyp mąką, przyprawami i solą.

Wlej śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Rozłóż obrabiany przedmiot w natłuszczonych foremkach i posyp serem.

Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy