Takie bruschetty zwykle robię na chlebie czarnym lub Borodino, co nadaje im szczególny urok. Prosciutto, orzechy, ser śmietankowy i suszone śliwki to bardzo niezwykłe połączenie. I, co dziwne, doskonała przekąska do piwa!
Składniki
- czarny chleb - 8 plasterki
- Prosciutto - 140 g
- ser śmietankowy - 160 g
- orzechy włoskie - 1 garść
- czosnek - 2 ząbki
- suszone śliwki - 100 g
- rukola - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz suszone śliwki i grubo posiekaj.
Zmiel orzechy w blenderze lub młynku do kawy, drobno posiekaj czosnek i wymieszaj z twarogiem.
Losowo pokrój brązowy chleb, posmaruj serem i ułóż suszone śliwki.
Ułóż plastry prosciutto na wierzchu i udekoruj rukolą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy