dania główne 22.01.2022

gulasz Wegetariański bez mięsa

1 godz. 5 min.
6 porcji
Wegetariański gulasz bez mięsa
0

Kto powiedział, że wegetarianie nie jedzą gulaszu? Po prostu przygotowują go według specjalnego przepisu i oczywiście bez mięsa. Wypróbuj ten ciekawy przepis! Smażenie, duszenie, dodawanie mąki i papryki nadają potrawie bardzo Węgierskie nuty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewkę, seler, obrane ziemniaki i cebulę.

Wegetariański gulasz bez mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pieczarki opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój.

Wegetariański gulasz bez mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Wegetariański gulasz bez mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj ziemniaki, seler i kontynuuj gotowanie przez 12-15 minut.

Wegetariański gulasz bez mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj pieczarki i przyprawy. Smaż przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wegetariański gulasz bez mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Połącz wodę, sos pomidorowy i mąkę. Upewnij się, że nie ma grudek.

Wegetariański gulasz bez mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Wlej powstałą mieszaninę na patelnię, sól i gotuj pod pokrywką przez 20 minut.

Wegetariański gulasz bez mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy