SOS barszczowy z burakami, marchewką i cebulą na zimę

1 godz. 15 min.
6 porcji
Dressing do barszczu z burakami, marchewką i cebulą na zimę
0

Jednym z najbardziej udanych sposobów oszczędzania warzyw na zimę jest sos barszczowy z burakami, marchewką i cebulą. Po odpowiednim ugotowaniu pozostaje soczysty i aromatyczny przez cały sezon. Jest to również świetna oszczędność czasu, aby szybko ugotować swój ulubiony Barszcz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel wszystkie warzywa jak barszcz.

Wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem czosnku i octu.

Doprowadź sos do wrzenia i gotuj przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj czosnek i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Wrzuć opatrunek do sterylnych słoików na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy