dżem cytrynowy

50 min
10 porcji
Dżem cytrynowy
O.B., stock.adobe.com
0

Zimą wszyscy dbają o wzmocnienie odporności. Dżem cytrynowy doskonale Ci w tym pomoże. Przygotowanie jest bardzo proste, a czas gotowania można regulować, koncentrując się na pożądanej konsystencji. Pamiętaj, że dżem staje się grubszy, gdy się ochładza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cytryny opłucz wrzącą wodą i dokładnie osusz.

Usuń 2 łyżki. Skórka z cytryny, obierz owoce i biały film.

Zmiel miąższ cytryn w blenderze.

Dodaj skórkę, cukier i odstaw na 2 godziny.

Gotuj przez 40 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Ułóż dżem cytrynowy w słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy