Mówiąc o moich ulubionych zimowych przygotowaniach, chciałbym osobno zwrócić uwagę na tę piękną opcję. Barszcz z fasolą i kapustą jest szczególnie dobry w małych porcjach. Zawsze będziesz mieć pod ręką prawie gotowy obiad, także z młodych warzyw.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.
Obierz pomidory i zmiksuj blenderem.
Posiekaj resztę warzyw na barszcz do smaku.
Zagotuj pomidora z olejem roślinnym.
Dodaj buraki i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Dodaj resztę warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 25 minut.
Po 15 minutach dodaj fasolę.
Na koniec dodaj sól, cukier i ocet.
Gotuj Barszcz przez kolejne 5 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy