barszcz z fasolą i kapustą na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z fasolą i kapustą na zimę
0

Mówiąc o moich ulubionych zimowych przygotowaniach, chciałbym osobno zwrócić uwagę na tę piękną opcję. Barszcz z fasolą i kapustą jest szczególnie dobry w małych porcjach. Zawsze będziesz mieć pod ręką prawie gotowy obiad, także z młodych warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.

Obierz pomidory i zmiksuj blenderem.

Posiekaj resztę warzyw na barszcz do smaku.

Zagotuj pomidora z olejem roślinnym.

Dodaj buraki i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj resztę warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 25 minut.

Po 15 minutach dodaj fasolę.

Na koniec dodaj sól, cukier i ocet.

Gotuj Barszcz przez kolejne 5 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy