dżem brzoskwiniowy bez pestek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem brzoskwiniowy bez pestek
0

Spośród wszystkich owoców ogrodowych brzoskwinie są jedną z najlepszych opcji do robienia dżemów. A wszystko dlatego, że doskonale gęstnieją w tym procesie. Nawet zwykły sok brzoskwiniowy wyraźnie różni się od innych. Mówię Ci, jak zrobić taki dżem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej brzoskwinie wrzącą wodą przez minutę, spłucz zimną wodą i obierz.

Usuń pestki i drobno posiekaj owoce.

Napełnij je cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadź dżem do wrzenia i gotuj przez 30-40 minut na małym ogniu.

Dodaj wanilinę 5 minut przed końcem.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy