przekąski 19.06.2023

pasztet z wątroby królika w domu

40 min
4 porcje
Pasztet z wątroby królika w domu
petrrgoskov, stock.adobe.com
0

Bez względu na to, ile próbowałem przepisów, najsmaczniejszy jest dla mnie pasztet z wątroby królika. Okazuje się bardzo delikatny, pachnący i lekko słodki. Gotuję go z szalotką i białym winem. Te dodatki pomagają wzmocnić wyrafinowany smak potrawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątrobę, obierz z folii, pokrój i umieść w misce.

Wlać zimne mleko i odstawić na 20 minut.

Wrzuć wątrobę do durszlaka i odstaw na 10 minut.

Szalotki obrać i posiekać.

Roztop masło na patelni, dodaj szalotki i smaż na złoty kolor.

Dodaj wątrobę i gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej wino i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3 minuty.

Dodaj sól, przyprawy i zmiksuj blenderem zanurzeniowym do uzyskania gładkiej konsystencji.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy