przekąski 22.01.2022

marynowane buraki z chrzanem

30 min
4 porcje
Marynowane buraki z chrzanem
Fotema, stock.adobe.com
0

Marynowane buraki są dobre, ponieważ wszystkie smaki przeplatają się w tym samym czasie. Jest słodycz samej rośliny okopowej, kwaskowatość marynaty i pikantne nuty przypraw. Tym razem proponuję uzupełnić obraz o wyrazistą ostrość chrzanu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz buraki i pokrój na kawałki średniej wielkości do smaku. Losowo posiekaj chrzan.

Dodaj wszystkie przyprawy i zalej warzywa wodą.

Zagotuj na małym ogniu, natychmiast odcedź bulion i przenieś buraki z chrzanem do pojemnika do marynowania.

Wymieszaj bulion z kęsem i wlej warzywa. Szczelnie zamknij pojemnik i pozostaw w lodówce na jeden dzień.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy