przekąski 15.04.2022

Babaganush z cebulą i ziołami

35 min
4 porcje
Babaganush z cebulą i ziołami
Picture Partners, stock.adobe.com
0

Babaganush to jedna z najpopularniejszych przekąsek kuchni orientalnej. I są ku temu dwa powody. Po pierwsze, jest bardzo smaczny. Po drugie, danie jest tak łatwe do przygotowania, że nawet początkujący kucharze poradzą sobie z babaganush z cebulą i ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuj bakłażana widelcem i piecz przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 220 stopni. Zdejmij skórkę i wyślij miąższ do blendera.

Podsmaż cebulę na złoty kolor na średnim ogniu i wyślij do bakłażana.

Umieść tam wszystkie pozostałe składniki i ubij babaganush, aż będą gładkie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy