przekąski 22.06.2023

shawarma w cieście

20 min
2 porcje
Shawarma w cieście
Gusak, stock.adobe.com
0

Obfita przekąska jest sprzedawana na każdym rogu, ale wielu chętnie robi ją w domu. Jeśli jeszcze nie zdecydowałeś się na swój ulubiony przepis, radzę ugotować shawarmę w cieście. Okazuje się jeszcze smaczniejszy i bardziej soczysty. Gotowałem bez mięsa i możesz użyć dowolnego nadzienia.

Składniki

dla Shawarma:
do ciasta:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kapustę, pomidor i marynaty.

Zmiażdżone warzywa wymieszaj z pieprzem i solą.

Wymieszaj musztardę, majonez i czosnek przepuszczony przez prasę.

Rozłóż chleb pita i posmaruj aromatycznym sosem.

Rozłóż nadzienie warzywne, złóż boki i zwiń ciasną rolkę.

W szerokiej misce połącz ubite jajka, mąkę, przyprawy i sól.

Zanurz shawarmę w cieście jajecznym i smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy