
Obfita przekąska jest sprzedawana na każdym rogu, ale wielu chętnie robi ją w domu. Jeśli jeszcze nie zdecydowałeś się na swój ulubiony przepis, radzę ugotować shawarmę w cieście. Okazuje się jeszcze smaczniejszy i bardziej soczysty. Gotowałem bez mięsa i możesz użyć dowolnego nadzienia.
Składniki
dla Shawarma:
do ciasta:
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- zioła prowansalskie - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kapustę, pomidor i marynaty.
Zmiażdżone warzywa wymieszaj z pieprzem i solą.
Wymieszaj musztardę, majonez i czosnek przepuszczony przez prasę.
Rozłóż chleb pita i posmaruj aromatycznym sosem.
Rozłóż nadzienie warzywne, złóż boki i zwiń ciasną rolkę.
W szerokiej misce połącz ubite jajka, mąkę, przyprawy i sól.
Zanurz shawarmę w cieście jajecznym i smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy