Najłatwiej i najprzyjemniej jest gotować bułkę z kurczaka w piekarniku. Jest to bardzo wygodne i łatwe, ponieważ nie trzeba stale monitorować stanu mięsa i całego procesu. Wystarczy wybrać odpowiedni reżim temperaturowy i po prostu zostawić danie w spokoju – piekarnik zrobi wszystko sam.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- czosnek - 0.5 głowice
- Chili - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety, ułóż książką i ubij każdy w cienką warstwę. Posyp przyprawami.
Drobno posiekaj zioła, czosnek i chili, posyp nadzieniem kurczaka.
Zwiń bułki, zawiąż sznurkiem i polej oliwą z oliwek.
Piecz bułki w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy