Nieograniczone korzyści z fig od dawna są udowodnione przez lekarzy. Ma masę witamin, przewyższa jabłka ilością żelaza, a zawartość potasu ustępuje tylko orzechom. Jeśli nadal nie wiesz, jak i gdzie go użyć, proponuję zacząć od najprostszych kanapek z serem śmietankowym.
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- figi (dojrzały) – 2 kawałki
- rozmaryn - 1 gałązka
- ser śmietankowy - 100 g
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj ser śmietankowy z pieprzem lub dowolnymi przyprawami i ziołami do smaku.
Opiekaj chleb na suchej patelni i posmaruj go twarogiem.
Ułóż kółka figowe na wierzchu i udekoruj wszystko liśćmi rozmarynu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy