Taka bułka pita może być podawana na zimno lub na ciepło, grillowana lub chłodzona w lodówce. Dzięki przydatnej kompozycji nadaje się nawet dla dzieci. To idealna przekąska na świąteczny stół lub przekąska w drodze i na piknik.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- filet z kurczaka - 200 g
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 łyżeczka
- marchew - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- sałata - 50 g
- awokado - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka w cienkie paski, zwiń w przyprawy i smaż do miękkości.
Pokrój wszystkie warzywa w cienkie paski o tym samym rozmiarze.
Ułóż liście sałaty na arkuszach chleba pita i rozłóż nadzienie na wierzchu.
Zawiń bułki i pokrój na pół lub na kilka kawałków. Krawędzie można owinąć do wewnątrz lub pozostawić otwarte.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy