przekąski 22.01.2022

Rolada pita z tuńczykiem i serem

1 godz. 10 min.
4 porcje
Bułka pita z tuńczykiem i serem
okkijan2010, stock.adobe.com
0

Najtrudniejszą rzeczą w przygotowaniu bułki pita jest odczekanie godziny, aż zostanie namoczona i wreszcie będzie można ją zjeść. Wszystko inne to bzdury przez 15 minut. Chleb pita jest również dobry, ponieważ można go owinąć dowolnymi nadzieniami: na przykład tuńczykiem w puszce z serem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajka do miękkości i drobno zetrzyj.

Posiekaj warzywa do smaku i zetrzyj ser.

Zetrzyj tuńczyka widelcem i wymieszaj wszystkie składniki nadzienia.

Dodaj sól, pieprz, sok z cytryny i majonez i ponownie wymieszaj.

Rozłóż nadzienie na chlebie pita równą warstwą, zwiń ciasną rolkę i zaciśnij ją w folię.

Wyślij roladę z tuńczykiem i serem do lodówki na godzinę, a następnie pokrój w krążki na około 3 cm.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy