Najtrudniejszą rzeczą w przygotowaniu bułki pita jest odczekanie godziny, aż zostanie namoczona i wreszcie będzie można ją zjeść. Wszystko inne to bzdury przez 15 minut. Chleb pita jest również dobry, ponieważ można go owinąć dowolnymi nadzieniami: na przykład tuńczykiem w puszce z serem.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- Pita - 2 liścia
- Zieleń - 0.5 pęczek
- ser - 60 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- majonez - 1 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości i drobno zetrzyj.
Posiekaj warzywa do smaku i zetrzyj ser.
Zetrzyj tuńczyka widelcem i wymieszaj wszystkie składniki nadzienia.
Dodaj sól, pieprz, sok z cytryny i majonez i ponownie wymieszaj.
Rozłóż nadzienie na chlebie pita równą warstwą, zwiń ciasną rolkę i zaciśnij ją w folię.
Wyślij roladę z tuńczykiem i serem do lodówki na godzinę, a następnie pokrój w krążki na około 3 cm.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy