przekąski 29.06.2023

sajgonki z kurczakiem

30 min
4 porcje
Sajgonki z kurczakiem
Daxiao Productions, stock.adobe.com
0

Danie azjatyckie to bułki z papieru ryżowego, w których umieszcza się różne nadzienia. Sajgonki z kurczakiem są bardzo smaczne. Zaleca się podawanie ich z pikantnymi i słodko-kwaśnymi sosami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z kurczaka na duże kawałki.

Smażyć na maśle do miękkości.

Połóż filety na desce, pokrój w małe kostki, pieprz i sól.

Marchewki, pomidory, ogórki i obraną cebulę pokroić w paski .

Umieść papier ryżowy na 15 sekund w zimnej wodzie.

Połóż papier na desce, dodaj liść sałaty na wierzchu.

Ułóż smażonego kurczaka, zioła i warzywa.

Wsuń boki do środka i zwiń sajgonkę. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy