przekąski 08.07.2023

Onigiri z omletem

45 min
4 porcje
Onigiri z omletem
amnarj2006, stock.adobe.com
0

W Japonii Onigiri to tak prosta i szybka przekąska, jak nasze kanapki lub bułki pita. Gotują się bardzo szybko i można w nich ukryć różnorodne nadzienia. Na przykład bardzo lubię takie Onigiri z omletem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. Dopraw octem, cukrem i solą i ostudź.

Ubij jajko, usmaż cienki omlet i pokrój w paski.

Posiekaj zieloną cebulę.

Uformuj ryż w małe tortille.

Rozłóż trochę majonezu, omletu i cebuli.

Uformuj ciasne Onigiri rękami lub za pomocą kokilki.

Owiń każdy kęs paskiem nori.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy