przekąski 11.02.2022

koreańska marchewka z wodorostem

15 min
7 porcji
Koreańska marchewka z wodorostem
Mark_studio, stock.adobe.com
0

Ulubiona przekąska może być jeszcze zdrowsza, jeśli dodasz trochę wodorostów. Wolę używać do tego marynowanej kapusty, która jest sprzedawana w działach sałatkowych. Każda opcja jest odpowiednia: z imbirem, przyprawami lub bez dodatków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Marchewki obierz i zetrzyj na koreańskiej tarce do marchwi.

Dodaj cukier, sól, przyprawy i wymieszaj. Przykryj miskę pokrywką i odłóż na pół godziny.

Posiekaj kapustę morską. Jeśli jej długość Ci odpowiada, pomiń ten krok.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do miski z marchewką.

Dodaj kapustę morską, czosnek, ocet i skórkę z cytryny przepuszczoną przez prasę. Przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy