Zorganizuj przyjazne spotkania w weekend. Aby było nie tylko fajnie, ale także smacznie, radzę gotować krewetki na grillu. To proste i bardzo szybkie. Podawaj przystawkę z różnymi sosami i sałatką ze świeżych warzyw.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki rozmrozić na dolnej półce lodówki, a następnie włożyć do durszlaka i spłukać.
Obierz czosnek i przepuść przez prasę.
Pokrój limonkę na pół i wyciśnij sok.
Połącz olej, czosnek, sok z limonki, sól i tymianek.
Złóż krewetki do miski i polej aromatyczną marynatą. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na 15 minut.
Ułóż krewetki na natłuszczonej powierzchni rozgrzanego grilla i smaż przez 2 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy