przekąski 08.07.2023

pasztet z wątroby sarny w domu

3 godz. 20 min.
4 porcje
Pasztet z wątroby sarny w domu
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Najbardziej wykwintne przysmaki można przygotować w domu, a nawet bez specjalnych umiejętności kulinarnych. A ten przepis na pasztet z wątroby sarny jest tego najlepszym dowodem. Nie martw się, omówię wszystko bardzo szczegółowo i krok po kroku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątrobę sarny. Moczyć w mleku przez 6-8 godzin.

Gotuj wątrobę we wrzącej wodzie przez około 25 minut, aż będzie miękka.

Pokrój cebulę, marchewkę i smalec na średnie kawałki i smaż przez 10-15 minut, mieszając.

Dodaj tam posiekaną wątrobę, przyprawy i śmietanę.

Dusić wszystko razem przez kolejne 20 minut.

Ubij blenderem z miękkim masłem i czosnkiem.

Jeśli pasztet jest zbyt gęsty, dodaj bulion z gotowania wątroby.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy