Najbardziej wykwintne przysmaki można przygotować w domu, a nawet bez specjalnych umiejętności kulinarnych. A ten przepis na pasztet z wątroby sarny jest tego najlepszym dowodem. Nie martw się, omówię wszystko bardzo szczegółowo i krok po kroku.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątrobę sarny. Moczyć w mleku przez 6-8 godzin.
Gotuj wątrobę we wrzącej wodzie przez około 25 minut, aż będzie miękka.
Pokrój cebulę, marchewkę i smalec na średnie kawałki i smaż przez 10-15 minut, mieszając.
Dodaj tam posiekaną wątrobę, przyprawy i śmietanę.
Dusić wszystko razem przez kolejne 20 minut.
Ubij blenderem z miękkim masłem i czosnkiem.
Jeśli pasztet jest zbyt gęsty, dodaj bulion z gotowania wątroby.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy