przekąski 25.07.2023

kanapki z saurą w piekarniku

20 min
2 porcje
Kanapki z saurą w piekarniku
vadymstock, stock.adobe.com
0

Kolejny przepis dla miłośników prostych przekąsek. Dzisiaj przygotujemy kanapki z saurą w piekarniku. Aby nadzienie było bardziej soczyste, dodaj trochę pomidorów, ziół, cebuli i majonezu. Zwolennikom zdrowego odżywiania polecam stosowanie jogurtu lub śmietany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Otwórz słoik saury, odcedź płyn, przełóż rybę do miski i rozgnieć widelcem.

Drobno posiekaj pomidora, zioła i obraną cebulę.

Zetrzyj ser na drobnej tarce.

W misce z rybą dodaj zmiażdżone składniki, majonez, sól i pieprz.

Piecz chleb na suchej patelni na złoty kolor.

Połóż dwa kawałki na wyłożonej blasze do pieczenia.

Na wierzch ostrożnie łyżką ułożyć przygotowane nadzienie, lekko ubijając.

Przykryj drugą kromką chleba i piecz przez 5-7 minut w 180 stopniach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy