Kolejny przepis dla miłośników prostych przekąsek. Dzisiaj przygotujemy kanapki z saurą w piekarniku. Aby nadzienie było bardziej soczyste, dodaj trochę pomidorów, ziół, cebuli i majonezu. Zwolennikom zdrowego odżywiania polecam stosowanie jogurtu lub śmietany.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Otwórz słoik saury, odcedź płyn, przełóż rybę do miski i rozgnieć widelcem.
Drobno posiekaj pomidora, zioła i obraną cebulę.
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
W misce z rybą dodaj zmiażdżone składniki, majonez, sól i pieprz.
Piecz chleb na suchej patelni na złoty kolor.
Połóż dwa kawałki na wyłożonej blasze do pieczenia.
Na wierzch ostrożnie łyżką ułożyć przygotowane nadzienie, lekko ubijając.
Przykryj drugą kromką chleba i piecz przez 5-7 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy