SOS Barszczowy z kapustą bez octu na zimę w słoikach

1 godz. 30 min.
10 porcji
SOS Barszczowy z kapustą bez octu na zimę w słoikach
0

Oprócz zwykłych sałatek warzywnych Gorąco polecam przygotowanie kilku słoików sosu barszczowego. Ten przepis to tylko dar niebios. Od razu jest kapusta i nie ma kropli octu, więc w gotowym barszczu nikt nie rozróżni twojej małej sztuczki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory w blenderze, posiekaj kapustę, drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki z burakami.

Połącz wszystkie składniki w dużym rondlu, zagotuj i gotuj warzywa przez około pół godziny na małym ogniu.

Włóż do sterylnych słoików i sterylizuj je przez kolejne 20 minut.

Rzuć się na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy