sos do barszczu z kapustą na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Sos do barszczu z kapustą na zimę
miss.lemon, stock.adobe.com
0

Przygotowanie barszczu zajmuje co najmniej 2 godziny. Na szczęście istnieje świetny sposób na przyspieszenie procesu i obniżenie kosztów warzyw — użycie gotowego sosu barszczowego z kapustą. Ale w tym celu powinieneś najpierw zaopatrzyć się w niego w sezonie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój buraki, kapustę i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

W głębokim kotle podsmaż cebulę z marchewką na oleju.

Dodaj buraki, kwas cytrynowy i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Dodaj wodę, kapustę, przyprawy, cukier, sól i gotuj przez kolejne 30 minut, od czasu do czasu mieszając.

Włóż opatrunek do czystych, suchych słoików, zwiń i dobrze owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy