czarna porzeczka starta z cukrem bez gotowania

15 min
12 porcji
Czarna porzeczka starta z cukrem bez gotowania
Es75, stock.adobe.com
0

Zimą wielu cierpi na brak witamin. Aby tego uniknąć, powinieneś zaopatrzyć się w przydatne półfabrykaty na zimę. Jedną z nich musi być czarna porzeczka, starta z cukrem bez gotowania. To proste, smaczne i bardzo zdrowe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz czarne porzeczki z suchych ogonów, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Idealnie suche jagody zmielić w blenderze.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Ułóż surowy dżem w słoikach, zamknij pokrywkami i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy