dżem imbirowy z pomarańczą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem imbirowy z pomarańczą
Svetlana, stock.adobe.com
0

Najlepszym sposobem na pokonanie imbiru w dowolnych półfabrykatach jest połączenie go z cytrusami. Na przykład ten przepis na dżem z pomarańczami nie pozostawi obojętnym nawet wśród tych, którzy nie lubią pikantnych korzeni. Również przydatne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel imbir w blenderze i przepuść pomarańcze przez maszynkę do mięsa. Możesz bezpośrednio ze skórką.

Dodaj pozostałe składniki i gotuj masę przez około pół godziny, mieszając, na małym ogniu.

Włóż dżem do słoików i sterylizuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń przedmiot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy