dżem-pięć minut czereśni z pestką

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem
gkrphoto, stock.adobe.com
0

Czy wiesz, że dżem wiśniowy można przygotować nie tylko z połówek, ale także z kością? Oczywiście jest mało prawdopodobne, aby pasował do nadzienia do ciast, ale pozostanie doskonałą niezależną ucztą na herbatę. A co za oszczędność czasu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czereśnie, przykryj cukrem i pozostaw na noc.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 5 minut.

Pozwól masie całkowicie ostygnąć i gotuj ponownie przez 5 minut po zagotowaniu.

Powtórz poprzedni krok jeszcze 1-2 razy, zgodnie z konsystencją.

Po ostatnim gotowaniu natychmiast zwiń gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy