Nie wiesz, jak używać przejrzałych ogórków? Następnie zapisz prosty przepis w skarbonce. W końcu u dobrej gospodyni nic się nie marnuje! Kawior okazuje się bardzo smaczny, zimą doskonale uzupełnia wszelkie dodatki i dania z drobiu i mięsa.
Składniki
- ogórki - 500 g
- marchew - 1 szt.
- cebula - 1 szt.
- czosnek - 2 ząbki
- Pasta pomidorowa - 1 art.
- czarny pieprz (groszek) – 5 szt.
- liść laurowy - 1 szt.
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet (9%) – 30 ml
- cukier - 1 art.
- sól - 15 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz ogórki, obierz, pokrój w drobną kostkę.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę.
W garnku do gotowania połącz ogórki, cebulę i marchewkę. Dodaj sól, cukier, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i olej roślinny. Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż będzie ugotowane.
5 minut przed końcem gotowania wprowadź ocet, wymieszaj.
Zapakuj wrzący kawior do wcześniej wysterylizowanych słoików i zwiń. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy