Trudno znaleźć pyszny keczup w sklepie. Lepiej kupić pomidory w sezonie i ugotować je samodzielnie. Jeśli chcesz spróbować czegoś niezwykłego, zrób keczup pomidorowy z cynamonem. SOS okaże się pachnący i lekko palący.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz pomidory i pokrój na ćwiartki.
Obierz cebulę i pokrój na kawałki mniej więcej tego samego rozmiaru co pomidory.
Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.
Umieść cebulę, pomidory, czosnek i cynamon na patelni.
Przykryj i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.
Przetrzyj powstałą masę przez sito.
Dodaj zmielony pieprz, sól i cukier.
Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Wlej ocet, wymieszaj, włóż do wysterylizowanych słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy