keczup ze śliwek i pomidorów na zimę

1 godz. 5 min.
26 porcji
Keczup ze śliwek i pomidorów na zimę
Maryna, stock.adobe.com
0

Spróbuj zrobić keczup ze śliwek i pomidorów. Można go podawać z daniami mięsnymi, ziemniaczanymi i rybnymi. Możesz otworzyć słoik z sosem nie wcześniej niż 1 miesiąc później. W tym czasie wszystkie składniki połączą się, a smak stanie się idealny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój pomidory.

Pokrój śliwki na pół i usuń pestki.

Obierz cebulę i czosnek, posiekaj.

Przełóż wszystkie półfabrykaty przez maszynkę do mięsa i wymieszaj.

Dodaj cukier i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Dodaj przyprawy, sól i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i włóż do przygotowanych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy