pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa z boczkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa puree z boczkiem
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu używam posiekanego suszonego groszku, ponieważ łatwiej i szybciej się gotuje. Ale każdy zrobi-po prostu postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Boczek nadaje potrawie niepowtarzalny aromat i pikantne nuty na podniebieniu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i namocz groszek przez kilka godzin. Ponownie opłucz i gotuj w bulionie mięsnym do miękkości.

Podsmaż paski boczku i przełóż na serwetkę.

Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę z startą marchewką.

Wyślij smażenie do groszku i zmiel wszystko blenderem. Dopraw i wymieszaj.

Dopraw zupę zmiażdżonym czosnkiem i dodaj paski boczku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy