pierwsze dania 14.03.2022

marynata z wołowiną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marynata z wołowiną
An-T, stock.adobe.com
0

Najczęściej marynata jest gotowana na podrobach lub kurczaku. Ale wołowina jest również świetna do tego klasycznego rosyjskiego przepisu. Tradycyjnie do bulionu trafia podudzie, ale możesz wziąć dowolny kawałek mięsa do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę na małym ogniu, aż bulion będzie gotowy, około godziny.

Pokrój ziemniaki i marchewkę, zetrzyj ogórki na grubej tarce.

Wyślij jęczmień do bulionu, a po 10 minutach ziemniaki.

Po kolejnych 10-15 minutach dodaj resztę warzyw, przypraw i posiekanych ziół, gotuj przez kilka minut i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy