Najczęściej marynata jest gotowana na podrobach lub kurczaku. Ale wołowina jest również świetna do tego klasycznego rosyjskiego przepisu. Tradycyjnie do bulionu trafia podudzie, ale możesz wziąć dowolny kawałek mięsa do smaku.
Składniki
- wołowina - 400 g
- jęczmień - 80 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę na małym ogniu, aż bulion będzie gotowy, około godziny.
Pokrój ziemniaki i marchewkę, zetrzyj ogórki na grubej tarce.
Wyślij jęczmień do bulionu, a po 10 minutach ziemniaki.
Po kolejnych 10-15 minutach dodaj resztę warzyw, przypraw i posiekanych ziół, gotuj przez kilka minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy