pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa z wędzonkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z wędzonkami
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Zupa grochowa z wędzonym mięsem to klasyk i to samo dotyczy zup puree. Radzę dodać wędzone mięso zarówno podczas gotowania, jak i dopiero wtedy, gdy podaję małe całe kawałki jako dekorację.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz groszek, opłucz i gotuj na małym ogniu, aż będzie miękki.

Dodaj do niego posiekane warzywa i całe wędzone mięso w dużych kawałkach.

Po 20 minutach wyjmij wędzone mięso i zagotuj resztę.

Dopraw zupę i zmiel ją blenderem. Dodaj posiekane wędzone mięso i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy