Czego nie dodaje się do klasycznej mieszanki zbiorczej! Na przykład ta opcja z fasolą. Jeśli chcesz wziąć suchy-namocz go i ugotuj do miękkości wcześniej. Ale możesz zrobić puszkę bez marnowania czasu.
Składniki
- wołowina - 300 g
- wędzone - 300 g
- pół wędzona kiełbasa - 300 g
- fasola (gotowane lub konserwowane) – 200 g
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- oliwki - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- ogórek solanka - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości, wyjmij i pokrój w paski z resztą produktów mięsnych. Wyślij z powrotem do bulionu.
Pokrój resztę składników w paski.
Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości, dodaj ogórki i duś przez 5 minut.
Dodaj pomidora i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Wyślij wszystkie pozostałe składniki do bulionu i gotuj mieszankę przez około 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy