pierwsze dania 22.01.2022

zupa pomidorowa z wieprzowiną i ryżem

1 godz. 15 min.
6 porcji
Zupa pomidorowa z wieprzowiną i ryżem
maria_lapina, stock.adobe.com
0

Przygotuj na lunch gęstą zupę pomidorową z wieprzowiną i ryżem. Pamiętaj, aby dodać liść laurowy i czosnek. Te przyprawy bardzo skutecznie podkreślą smak wieprzowiny i pomogą mu się otworzyć. Dostosuj ilość sosu pomidorowego do swoich upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.

Dodaj liść laurowy, zimną wodę i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Obierz i pokrój ziemniaki, paprykę, marchewkę, cebulę.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj paprykę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3 minuty.

Dodaj sos pomidorowy, kilka łyżek bulionu z patelni i czosnek przepuszczony przez prasę. Przetrzyj wszystko razem przez 7 minut.

W rondelku z mięsem dodaj smażony, umyty ryż i ziemniaki. Gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj sól, zmielony pieprz i wyłącz ogrzewanie.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy