pierwsze dania 06.12.2022

zupa kharcho z ryżem w domu

1 godz. 10 min.
8 porcji
Zupa kharcho z ryżem w domu
Alesia Berlezova, stock.adobe.com
0

Nadal nie wiesz, jak gotować zupę kharcho z ryżem w domu? Przygotowałem dla Ciebie ten przepis. Przygotowanie bogatej, tradycyjnej gruzińskiej zupy nie jest teraz takie trudne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zacznij od zrobienia bulionu. Aby to zrobić, opłucz mięso, oddziel żyły i nadmiar tłuszczu. Pokrój mięso na kawałki i wyślij do wody. Gotuj, dodając seler, groszek i całą cebulę do mięsa. Trochę soli.

Gdy mięso jest ugotowane, odcedź bulion i ponownie podpal i smaż mięso na złoty kolor na patelni.

Pomidory zalać wrzącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić w drobną kostkę. Dodaj do mięsa i krótko Duś.

Dodaj mięso do bulionu, gotuj przez 5 minut. Dodaj ryż i pozostałe przyprawy, sól. Gotuj, aż ryż się ugotuje.

Kilka minut przed końcem przełóż czosnek przez prasę i dodaj do Kharcho. Wymieszaj i odstaw na 5 minut. Podawaj na gorąco. Możesz ozdobić świeżymi ziołami i dodać plasterek cytryny.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy