pierwsze dania 23.02.2022

barszcz z keczupem

45 min
4 porcje
Barszcz z keczupem
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Jeśli zamierzasz gotować barszcz, ale w trakcie tego procesu odkryłeś, że w domu nie ma pomidorów ani koncentratu pomidorowego – nie musisz biegać do sklepu. Jeśli masz paczkę ulubionego keczupu, możesz je zastąpić tymi składnikami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewki w paski, ziemniaki w kostkę, posiekaj kapustę.

Wyślij to wszystko do gotującego się bulionu i gotuj przez około 15-20 minut.

Posiekaj cebulę, zetrzyj buraki i smaż razem przez 7 minut.

Dodaj keczup, przyprawy i trochę bulionu, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Dodaj smażony i posiekany czosnek do bulionu.

Doprowadź do wrzenia, gotuj jeszcze przez kilka minut i pozwól barszczowi zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy