Jeśli zamierzasz gotować barszcz, ale w trakcie tego procesu odkryłeś, że w domu nie ma pomidorów ani koncentratu pomidorowego – nie musisz biegać do sklepu. Jeśli masz paczkę ulubionego keczupu, możesz je zastąpić tymi składnikami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki w paski, ziemniaki w kostkę, posiekaj kapustę.
Wyślij to wszystko do gotującego się bulionu i gotuj przez około 15-20 minut.
Posiekaj cebulę, zetrzyj buraki i smaż razem przez 7 minut.
Dodaj keczup, przyprawy i trochę bulionu, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj smażony i posiekany czosnek do bulionu.
Doprowadź do wrzenia, gotuj jeszcze przez kilka minut i pozwól barszczowi zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy